Friluftsfrämjandet

I Ur och Skurs port till lärande och nöje

I Ur och Skurs mål är att med läroplanen som grund:

  • Ge barnen kunskap om naturen och förmedla naturkänsla
  • Ge barnen ett ekologiskt synsätt och därmed skapa miljömedvetenhet
  • Ge barnen kunskap om hur man uppträder i naturen och respekterar allemansrätten
  • Ge barnen stimulans i hela sin utveckling genom att använda naturen
  • Låta naturen bli ett rum som ger barnet möjlighet till rörelse och gemenskap på ett lustfyllt sätt
  • Ge barnen grunden till ett livslångt intresse för friluftsliv

Vill du veta mer om vår ute verksamhet klicka till vänster.
Vill du veta mer om Frilufts främjandet tryck här.

Avdelningar

Våra avdelningar och skogsverksamhet

På förskolan Vindivil är vi indelade i tre grupper. Grupperna är baserade på hur gammalt ditt barn är.

Skogsknopparna

För de minsta har vi Skogsknopparna, 1–2 år. Skogsknopparna får sina första intryck av naturen. Doften av gran och barr, känslan av mjuk mossa och ljudet av vinden som blåser i träden. Fokus för skogsknopparna är att få en känsla för naturen och hur det är att vara i den.

Skogsknyttarna

För mellan barnen har vi Skogsknyttarna, 3–4 år. För Skogsknyttarna blir fokus på motoriken. Vi springer, hoppar och leker! Samtidigt som vi sjunger och lär oss att naturen är något som behöver vårdas och ta hand om.

Skogsmullarna

För de äldsta barnen har vi Skogsmullarna, 5–6 år. Skogsmullarna tar in det mesta som naturen har att erbjuda. Skogen blir ett äventyr där vi lär oss mer kognitiva kunskaper och sjunger och leker lekar som passar lite större barn.

Vinterverksamhet

För att kunna vara ute mycket under vintern krävs att vi har bra och roliga aktiviteter för dina barn. Under vinterverksamheten skridskoskola (Skrinna) skidskola (Lagge). I skolorna lär barnen sig att åka genom positiv uppmuntran, pedagogisk träning och roliga sånger och lekar. Prestationen är inte det viktiga, utan att alla får vara med och försöka, på så sätt jobbar varje barn i sin egen takt medan de lär sig och samtidigt har roligt.

Livslångt lärande

Pedagogikmodell

Friluftsfrämjandets förskolepedagogik inspirerar barn att utforska naturen och främjar en hållbar utveckling. Genom lekfulla och lärorika utomhusaktiviteter stimuleras deras kreativitet och fysiska förmågor.

Vi tror att naturen är en viktig lärmiljö där barn utvecklar respekt för naturen och förståelse för ekosystemet. Vindivils engagemang för friluftsliv skapar inte bara en meningsfull förskoleupplevelse utan även en trygg grund för hållbarhetstänk och äventyrslust.

Dagsrutiner

Våra dagliga rutiner

Ingen dag är den andra lik på Vindivil, men vi har ett schema som vi förhåller oss till för att skapa en struktur för dagen. Vissa avvikelser kan förekomma.

Morgon 07:00-09:00

Förskolan öppnar klockan 07:00 och fram till 09:00 välkomnar vi barnen utomhus – där leker vi tills alla barnen och pedagoger är samlade. Vi delar sedan in oss i tre grupper: Skogsknopparna (för de minsta barnen), Skogsknyttarna (för mellanbarnen) och Skogsmullarna (för de äldsta barnen).

Grupperna delar upp sig i något av uterummen eller på skogstomten och där stannar vi kvar tills det är dags för lunch. Ibland går vi hem och äter och ibland lagar vi maten utomhus.

Lunch 11:30

Om det är kallt ute äter vi inomhus, annars äter vi på gården eller precis utanför förskolan. Lunchen serveras 11:30. Efter lunchen har de minsta en vilostund utomhus i ett av våra vindskyddade rum, medan de andra två grupperna har sagostund.

Mellanmål 14:15

Eftersagostunden och vilan har vi lekstund inomhus under vinterperioden, men utomhus när väder tillåter. Vi leker och lär fram tills klockan 14:15 då det är dags för mellanmål.

Eftermiddag 17:00

När vi har ätit mellanmål går vi ut igen eftersom vi vill vara utomhus så mycket som möjligt. Vi är ute resten av dagen tills sista barnet går hem klockan 17:00.

Vår verksamhet

Synpunkter, feedback och klagomål

Vindivil är en förskola som välkomnar din återkoppling som förälder. Vårt fokus är alltid på att dina barn ska ha en så trygg och utvecklande förskoleupplevelse som möjligt. Har du synpunkter eller klagomål, är vi alltid lyhörda in för detta. Vi välkomnar din feedback eftersom vi alltid jobbar för att bli bättre.

För problem som inte kan lösas av vår dagliga personal vänligen kontakta:

Cia Bygdén
070-730 10 14
[email protected]

Du kan också framföra dina synpunkter anonymt via en klagomålsblankett.

Klagomålsrutiner

Klagomåls blankett

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.